INTERIOR COMMERCIAL RESIDENTIAL JOURNAL PROFILE CONTACT

FOAM ROAD, FINGAL 
Sitting on a large site amongst the rolling coastal dunes of the St Andrews beach area with distant views over a gold course, the new Family home and Guest house nestle into the landscape. The design evolved in direct response to climatic conditions, site contours, aspect and orientation and views. The palette of natural materials strikes a chord within the landscape, and the fine details ensure the building form is simple and contemporary 
The arrangement of the house is a series of wings around a central courtyard, providing a protected private space from the surround elements. The Living and entertaining areas directly access’s the courtyard with bedroom wings arranged either side. The design brief setout to achieve a high standard of Environmentally Sustainable Design. Systems included a significant PV solar array with battery storage, 120,000 litres of underground water storage tanks, passive design elements such as cross ventilation and deep verandas.
Back to Top
© All rights reserved 2018 Jam Architects JAM ARCHITECTS is a registered trademark ﷯